top of page
01-2023-chefvandemaand-dok14-s.jpg

januari '23: bert-jos ooijen

Bert-Jos liep als chefkok al een tijdje met het plan om zelf een visburger te gaan maken. Want tot op de dag van vandaag had hij nog niets gevonden wat aan zijn voorwaarden voldeed voor een goede,  smakelijke visburger. Tot hij hoorde dat de Seabør Mosselburger werd ontwikkeld. “Rem van den Bosch kwam hier langs en leverde een paar pakjes af. We hebben ze direct gebakken, gewoon zo in de frituur. Dit bedoelde ik: dit is een pure burger. Mooi rond, goede dikte en een prima smaak. Een échte burger met veel mosselen er in. Nog voor dat Rem weer terug bij zijn auto was heb ik hem gebeld en gelijk 10 dozen besteld.”

 

De uitdaging lag er voor Bert-Jos om met de mosselburger aan de slag te gaan voor deze Chef van de Maand. En weer rolt er een heerlijk recept uit met de mosselburger. Een broodje mosselburger met mesclun salade (jong geoogste bladgroenten zoals sla-, andijvie- en koolsoorten, kruiden en bloemblaadjes), een gebakken uitje en huisgemaakte kerrie-mayonaise.

 

“Bij ons zeggen we: Less is more”. Geen ingewikkelde ingrediënten voor mijn recept. Gewoon lekker thuis aan de slag met de mosselburger. En bij ons natuurlijk op de kaart. Eet smakelijk!”

Recept mosselburger met kerriesaus

  • 1 burgerbroodje (liefst een brioche broodje) Wij gebruiken het burgerbroodje van Panesco

  • 1 Mosselburger

  • 25 gram mesclun sla

  • 25 gram uienringen

  • 20 ml mosselsaus

Bereidingswijze:

  • 1 liter mayonaise

  • 1 eetlepel gembersiroop

  • 1,5 eetlepel kerriepoeder

  • 1 theelepel peterselie (vriesdroog)

  • 10 cl witte wijn

  • 50 gram poedersuiker

  • 100 gram honing

  • 2 dl azijn

  • 1 teen knoflook

  • 1 eetlepel olijfolie

Knoflook pureren met de olijfolie, zodat het een gladde massa wordt;

Alles, behalve de azijn bij de mayonaise voegen en goed roeren;

Azijn toevoegen naar smaak. Steeds proeven. Hoe zuurder je hem wenst, hoe meer azijn je toevoegt;

Tenslotte om de dikte te bepalen voeg je wat water toe. Uiteindelijk moet de saus iets dunner zijn, als mayonaise.

 

Bak de mosselburger in de frituur, ongeveer 4 minuten bij 175 graden. De friet in een aparte frietpan bakken. Bak de uienringen in een pan met of boter of olijfolie en laat ze mooi bruin worden. Het hamburgerbroodje open snijden. Op beide kanten van het broodje wat mosselsaus doen. Op de onderkant mesclun sla doen. Daarbovenop de mosselburger en daar bovenop de gebakken uienringen. Tenslotte de bovenkant van het broodje erbovenop doen.

Enthousiaste reacties

"Echt een heel bijzondere smaak, ik wist niet goed wat te verwachten maar dit was écht de verrassing van het jaar. Een heerlijke en gezonde keuze, ik ben voor!"

Karel, Amsterdam

bottom of page