top of page
02-2023-chefvandemaand-caszwemer-09.jpg

februari 23': cas zwemer

Chef van de Maand: Cas Zwemer, chef-kok en mede-eigenaar van Zeeuwse Streken in Middelburg

 

Cas Zwemer (37) houdt van Zeeland en dat is te merken. Hij runt een streekproduct gericht restaurant met eerlijke, lokale producten. Zo komt zijn wild van Wildhandel de Bruijn in Sint Laurens, zijn vis van G&B Yerseke en de Visloods Vlissingen en de biologische geteelde groenten en fruit van Boerderijwinkel Bioduin in Koudekerke. Leuke bijkomstigheid: zijn vader is vroeger op boerderij Bioduin geboren.

 

“Vanaf mijn 14e werk ik in de horeca, begonnen in Veere bij De Campveerse Toren in Veere. Toen ik ging studeren vanaf mijn 21ste bleef ik werkzaam als kok en verhuurde mezelf aan startende horeca bedrijven. Ik moest er niet aan denken om hele dagen binnen op een kantoor te zitten. Daarom ben ik blij dat ik nu chef-kok in mijn restaurant ben; ik kan doen wat ik leuk vindt en geniet er elke dag van. De kaart maak ik zelf en versheid staat bij mij voor op! Wat ik ’s ochtends bestel ligt ’s avonds vers van het land van Bioduin op je bord. Seizoensgebonden groenten en fruit, no nonsense. Zo moet het zijn, geen poespas maar alles vers van lokale bedrijven in goede porties. Daar hoort zeker de Seabør Mosselburger bij. Als liefhebber van seafood en Zeeuws, met oog op een duurzame toekomst, is dit een mooie toevoeging.”

 

In februari begint Cas naast zijn huidige restaurant een Loungebar met fingerfood, DE BAR. Daar staat onder andere de Seabør mosselkroket (de mosselbite) op de kaart. “We gaan in februari alvast draaien en in maart is dan de officiële opening. En ook daar staat de Seabør mosselkroket uiteraard weer op de kaart.  Een eerlijk Zeeuws product, dat met een paar andere snacks, het enige is wat bij ons uit de vriezer komt. Ik hoop dat jullie genieten van mijn Aziatisch recept met de Mosselburger. Eet smakelijk!”

Gewokte Seabør mosselburger met gepofte pompoen op Oosterse wijze

Bereidingswijze:

  • 1 groene pompoen van Bioduin of flespompoen

  • 100 gr gemengde paddenstoelen

  • 50 gr taugé

  • 40 ml groene curry met kokos melk

  • 2 takjes koriander

  • handje zeekraal

  • 30 gr quinoa

  • vissaus

  • sriracha (pittige saus, gemaakt van chilipeper, azijn, knoflook, suiker en keukenzout, kant en klaar te koop in de supermarkt)

  • peper

  • koriander

  • knoflook

  • sjalot

  • rode peper

Snij de pompoen door midden en pof deze 22 min in een oven op 180 graden

Zet de kokosmelk op en meng de currypasta op laag vuur

Zet de quinoa op met knoflook en sriracha, laat deze koken en doortrekken

 

Afmaken

Bak de paddenstoelen in sjalot, knoflook en peper

Doe de zeekraal, taugé, sjalot en gesneden koriander in een kom, maak deze aan met de vissaus

Bak de Seabør Mosselburger kort in hete olie en blus hem af met vissaus

 

Dresseer alles en eet smakelijk!

Enthousiaste reacties

"Echt een heel bijzondere smaak, ik wist niet goed wat te verwachten maar dit was écht de verrassing van het jaar. Een heerlijke en gezonde keuze, ik ben voor!"

Karel, Amsterdam

bottom of page