Frisse zomerse salade met mosselburgers

Bereidingsadvies mosselburger

Bak de mosselburgers in koekenpan in 4 a 5 minuten mooi goudbruin. Of frituur ze op een temperatuur van 180 graden voor 3 a 4 minuten.

Kook de krieltjes gaar en snijd deze door de helft. Blancheer de haricot verts beetgaar. Kook de eieren 7 minuten pel deze dan en halveer ze.

Maak een dressing door alle ingrediënten met elkaar te vermengen met de staafmixer. Bak de mosselburgers in koekenpan in 4 a 5 minuten mooi goudbruin of ffrituur ze op een temperatuur  van 180 graden voor 3 a 4 minuten.

Verdeel de ingrediënten voor de salade over de borden en leg de mosselburger hierboven op.

Dresseer hieromheen de partjes ei en schenk de dressing eromheen.

Garneer af met de parmezaanse kaas.

Geniet!

Salade

  • 100 gr haricot verts

  • 1 krop romaanse sla fijngesneden

  • 2 st eieren

  • 250 gram kriel aardappeltjes

  • 1 st zoete ui in halve ringen gesneden

  • 200 gram mini tomaatjes gehalveerd

  • 50 gr Parmezaanse kaas

Ingrediënten voor 2 personen

Dressing

  • 2 dl olijfolie

  • ½ el mosterd

  • ½ el provencaalse kruiden

  • 1 sjalotje

  • 1 st eigeel

  • 20 ml balsamico azijn

  • 1 el honing

  • Peper en zout