Mosselburgers met gewokte groenten en frisse yoghurt-komkommer saus

Bereidingsadvies mosselburger

Bak de mosselburgers in koekenpan in 4 a 5 minuten mooi goudbruin. Of frituur ze op een temperatuur van 180 graden voor 3 a 4 minuten.

Meng de mayonaise met de yoghurt en snijd de dille fijn.
Snijd de komkommer in fijne dunne plakjes. Meng nu de dressing met de komkommer, dille en voeg peper zout naar smaak toe

Snipper het sjalotje fijn en snijd de courgette en de venkel in brunoisse. Halveer de mini trostomaatjes.

Verhit de bak/braad olie in een wokpan en roerbak de groenten voor 3 a 4 mintuten beetgaar. Bak de mosselburgers in koekenpan in 4 a 5 minuten mooi bruin of frituur ze op een temperatuur  van 180 graden voor 3 a 4 minuten.

Schep de groenten in het midden van het bord en leg de gebakken mosselburgers op de groenten.

Garneer af met de platte peterselie en doe de saus eromheen.
 

  • 2   st mosselburgers

  • 1   courget

  • 1   sjalot

  • 1   venkel

  • 10 mini trostomaatjes

  • 1 dl bak/braad olie

  • 2 takjes blad peterselie

  • 1 komkommer

  • 1 el mayonaisse

  • 1 el dille

  • 1 el volle yoghurt

  • Peper en zout

Ingrediënten voor 2 personen

Geniet!