top of page
alique-5-2023-chefvdmaand-8.jpg

mei 23': Annemarie (54) en Kim (50) van Vrolijk aan de Vliet in Maassluis

Trots zijn ze, Annemarie en Kim. Drie en half jaar geleden namen zij het poffertjes- en pannenkoekenhuis over aan de Doctor Kuyperkade 9zw in Maassluis en maakten er een prachtige lunchroom annex koffiezaak van. Zó prachtig dat zij in 2022 werden uitgeroepen tot de leukste koffiezaak van Zuid-Holland. Nog steeds serveren zij de poffertjes waar zij het geheime recept van kregen van de vorige eigenaar.

 

In de vintage zaak die je een huiskamergevoel geeft en op hun Mexicaans ingerichte terrasboot die er voor de deur ligt kun je terecht voor het heerlijkste huisgemaakte gebak maar ook voor een voortreffelijke lunch of borrel. Op de nieuwe kaart prijkt de Seabør Mosselburger. “Een mooie promotie naast onze kip- vlees- en avocadoburgers.” vertellen de dames. “We ontmoetten Rem op de Horecabeurs in Goes. We waren direct onder de indruk van zijn verhaal en van de smaak van de Mosselburger. Uiteraard geven wij ook aan de Mosselburger onze eigen swing al zijn alle ingrediënten dit keer kant en klaar.”

 

Om het recept van hun Mosselburger exact na te maken wordt lastig: in ons land is er geen hennepsaus verkrijgbaar. En hoe je hem zelf maakt? “Wij importeren hem maar wie weet wat je er zelf bij kunt maken, helemaal volgens jouw smaak… Smakelijk eten!”

Dus ga je de provincie uit: wij bevelen Vrolijk aan de Vliet van harte bij je aan.

Het recept

Benodigdheden:

  • 1 Burgerbroodje, bieten bun (vegan versie te koop bij AH)

  • 1 eetlepel Pickle Relish ( supermarkt)

  • 25 gr Sla

  • De Mosselburger

  • 1 Eetlepel Hennepsaus ( online te koop)

  • 1 theelepeltje kappertjes 

 

De bieten bun open snijden en de Pickle Relish als eerste op het onderste gedeelte uitsmeren. Daarop de sla, met erop de mosselburger. Op de mosselburger de Hennepsaus met daarop de kappertjes. De boven kant van de bieten bun erop nu met een mooie prikker erdoorheen!

Enthousiaste reacties

"Echt een heel bijzondere smaak, ik wist niet goed wat te verwachten maar dit was écht de verrassing van het jaar. Een heerlijke en gezonde keuze, ik ben voor!"

Karel, Amsterdam

bottom of page