top of page
alique-dutchbargain-1080 chef.jpg

augustus 23': Joey den Hamer (30) van Brouwerslokaal Groede, 'the home of Dutch Bargain'

Chef van de Maand: Joey den Hamer (30) van Brouwerslokaal Groede, 'the home of Dutch Bargain'.

 

Brouwerslokaal is een avontuurlijke brouwerij die rebels bier op de markt brengt met een knipoog naar de Zeeuwse kust. Op 3 kilometer van het strand werd de oude gymzaal van Groede omgebouwd tot een taproom met brouwerij. Binnenin werd een 1000 liter brouwinstallatie neergezet. Tussen de ketels kan er geproefd worden van 30 verschillende bieren op tap. Naast een lekker Zeeuws Craft Beer kan je bij Brouwerslokaal ook genieten van seizoensgebonden gerechten; de ingrediënten komen van lokale leveranciers of van hun eigen boerderij. Brouwerslokaal brengt je het beste van Zeeland op je bord en in je glas.

 

Joey de Hamer is onze Chef van de Maand. Hij hanteert het concept van ‘farm to table’ ofwel van ‘grond tot mond’. De opbrengst van de boerderij wordt in de eigen keuken gebruikt, het compost gaat ook terug naar de boerderij en wordt zo grondstof voor toekomstige gewassen. Zo koppelen zij alles aan elkaar, van de lokale agrariër of veeteelthouder tot aan hun keuken tot op uw bord of glas Zeeuws Craft Beer. Alles zo natuurlijk mogelijk.

 

Op de menukaart vind je bij ieder gerecht een biersuggestie, de basis van foodpairing: het combineren van een gerecht met drank. Dan komt de mosselburger in beeld: prima passend op de menukaart tussen de andere burgers, een uitdaging voor Joey. Uiteraard zal daar een van de bieren goed bij passen. Men brouwt immers zelf 80.000 liter bier per jaar. Laat je verrassen door Joey’s  recept en eet smakelijk!

mosselburger met Aquamossel-knolselderijsalade

​Benodigdheden:

 • Mosselburger

 • Burgerbroodje naar keuze (wij gebruikten een huisgemaakt brioche bolletje)

 • Ijsbergsla

 • Aurgurk

 

Voor de uiencompote

 • 1 witte ui

 • 50 gr rietsuiker

 • scheutje olijfolie

Voor de Aquamossel-knolselderijsalade 

 • 100 gr knolselderij

 • 100 ml mayonaise

 • *5 ml Aquamossel Witbier of Seawise,  4,6% van Dutch Bargain

 • 5 ml witte azijn

Bereiding

 • Begin met het maken van de uiencompote. Snij de ui fijn en laat deze fruiten in een pan met een scheutje olijfolie. Wanneer de ui glazig is voeg je de rietsuiker toe, laat deze karamelliseren. Snij de ijsbergsla en knolselderij in julienne fijn, ook de augurk snij je in fijne schijfjes. 

 • Maak de Aquamossel-saus door 100 ml mayonaise te mengen met 5 ml Aquamosselbier van Dutch Bargain en 5 ml witte azijn. Mix dit alles goed door elkaar. Hou enkele lepeltjes saus apart voor de afwerking. Bij de rest van de saus voeg je de fijn gesneden knolselderij toe en meng deze goed door elkaar tot een frisse salade.

 

Snij het burgerbroodje horizontaal door de helft en smeer op elke kant een laagje boter. Leg deze met beboterde kant even in een hete pan totdat ze mooi goudbruin zijn. Bak hierna de Mosselburger in 4 á 5 minuten goudbruin.

 

Nu is het tijd om de Brouwerslokaal Mosselburger samen te stellen. Begin met de onderkant van het getoaste burgerbroodje en beleg dit met de uiencompote, ijsbergsla en augurk. Hierop leg je de goudgele Mosselburger, die je dan weer belegt met Aquamossel-knolselderij salade. Werk af met nog wat extra Aquamosselsaus en top dit alles met het bovenste getoaste burgerbroodje.

Serveer met verse frietjes.

 

*Dutch Bargain Aquamossel of Seawise zijn online te bestellen via de webshop https://www.dutchbargain.com/ en te koop in sommige filialen van Jumbo.

Enthousiaste reacties

"Echt een heel bijzondere smaak, ik wist niet goed wat te verwachten maar dit was écht de verrassing van het jaar. Een heerlijke en gezonde keuze, ik ben voor!"

Karel, Amsterdam

bottom of page