top of page
alique-03-2023-chefvandemaand-charlotte.jpg

maart 23': Charlotte Hamilton

Als dochter van restauranthouders De Boschhoek in Oostkapelle begon Charlotte al jong in de zaak van haar ouders. Na enkele jaren ging zij een journalistieke opleiding volgen en sinds anderhalf jaar is ze werkzaam als freelance culinair redacteur en geeft ze foodworkshops. Ze schrijft recepten voor verschillende opdrachtgevers, onder wie Eigen Huis en Tuin. Daarnaast heeft ze haar eigen website: www.charlottesfoodweb.nl met tal aan eenvoudig zelf te maken, bijzondere recepten.

 

Met seizoen ingrediënten en lokale producten probeert Charlotte verschillende culinaire keukens uit en bedenkt haar recepten zelf. Haar recepten worden getest en daarna op haar website geplaatst. Daarnaast werkt ze dus drie dagen in de week voor Eigen Huis en Tuin. In de studio werkt ze de draaiboeken voor de programma’s uit en helpt met de voorbereidingen tijdens de opnamedagen, zoals het klaarzetten van alle spullen zodat een kok ermee aan de slag kan.

 

Charlotte werd tijdens een bbq-workshop getipt over de Mosselburger en de Mosselbites door onze allereerste Chef van de Maand, Jeroen Kuiper. En Charlotte, die graag werkt met streekproducten, zag hier beslist een uitdaging in. Haar recept is een Zeeuws-Mexicaanse cross over geworden; taco’s met mosseltaco’s, avocadosalsa en mangocrème. Om het nog maar eens met haar beroemde oom Eric Rotte te zeggen: ‘Maek ’t mae’s lekker nae’, en eet smakelijk!

Mosseltaco’s met avocadosalsa en mangocrème

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 mango

  • 1 jalapeño peper

  • 1 limoen

  • Klein bosje koriander (of peterselie of munt)

  • 125 g crème fraîche

  • 2 tl. kerriepoeder

  • 16 mosselbites

  • 1 avocado

  • 1 sjalot

  • 8 Maistortilla’s

Bereidingswijze:

Schil de mango en snijd in kleine blokjes. Halveer de jalapeño en haal eventueel de zaadlijsten eruit voor een minder pittige crème.  Snijd de peper in blokjes (houd wat ringetjes apart voor presentatie en snijd de koriander fijn. Houd je niet van koriander dan kun je ook peterselie of munt gebruiken. Doe alles in een kom. Doe de crème fraîche erbij en voeg de kerrie toe. Kruiden met zout en peper.


Pel de avocado en snijd in blokjes. Snipper de sjalot en voeg toe aan de avocado. Rasp de limoen en voeg het toe, samen met het sap van een halve limoen. Kruiden met zout en peper. Zet de salsa even apart.
 

Frituur de mossel bites voor 4 á 5 minuten op 175°C. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.


Bak de tortilla’s in een droge koekenpan circa 3-5 minuten per kant tot hij knapperig is. Voeg eerst een eetlepel van de mangocrème toe en leg er een plakje avocado op. Leg er wat mossel bites op en vervolgens wat salsa. Doe wat ringetjes jalapeño erover en maak eventueel af met wat extra limoensap.

Enthousiaste reacties

"Echt een heel bijzondere smaak, ik wist niet goed wat te verwachten maar dit was écht de verrassing van het jaar. Een heerlijke en gezonde keuze, ik ben voor!"

Karel, Amsterdam

bottom of page